Et vas perdre l’acte central dels 125 anys del naixement de la Conxita Badia?

A continuació trobaràs algunes de les imatges de la vetllada al Teatre de Sarrià, que va acollir unes dues-centes persones per homenatjar a l’artista.

Us deixem, per començar, amb les emotives paraules que la filla de la Conxita, la Mariona Agustí Badia, de 97 anys, va dirigir com a parlament de clausura de l’acte a les més de 200 persones que van assistir-hi:

Igual d’emotiva va ser la interpretació de la peça T’ESTIMO TANT per part dels besnéts de l’artista, els també músics professionals Pau Casan al piano i Francesc Guzmán al violí Aquest és el bis, que van regalar per tancar l’acte, en presència de la seva àvia Mariona a l’escenari al costat del cartell que recorda la Conxita.

Però comencem pel principi, si us sembla. L’acte es va iniciar amb l’arribada del públic, que va anar saludant la filla de la Conxita Badia i felicitant-la per als 125 anys i per l’acte que ella, de fet, presidia. A la següent foto, amb el fillol de la Conxita, Francis Closas (nebot del popular actor republicà Albert Closas).

El Teatre de Sarrià es va anar omplint a mesura que s’acostava l’hora d’inici. Havien confirmat assistència unes 220 persones per assistir a la vetllada.

Entre els assistents, van destacar alguns periodistes com ara Salvador Alsius, així com diverses personalitats del món de la cultura i de la música. Aquí sota, el promotor musical Miguel Lerín saluda a la Mariona Agustí Badia i al seu cunyat Mossèn Lluís Bonet.

La fila d’autoritats la van ocupar diversos representants de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

La benvinguda a l’acte per part de la presidenta del Teatre de Sarrià, Montserrat Morera. Seguidament, els músics van interpretar un programa de cançons que va compondre la Conxita Badia, que ella va inspirar entre músics i poetes catalans o argentins, o d’obres que aquests li van dedicar a la cantant.

A continuació, va donar pas al poeta Carles Duarte, qui va presentar els artistes i va iniciar una narració repassant la vida de la Conxita Badia, tot donant pas a les cançons del programa, interpretades per la cantant Maria Teresa Garrigosa acompanyada del guitarrista Raúl Sandín, amb la col·laboració del pianista Pau Casan i del violinista Francesc Guzmán.

La Sra. Eugènia Serra, va fer un parlament després de les actuacions musicals com a directora de la Biblioteca de Catalunya, institució que conserva el Fons Conxita Badia.

La regidora de Sarrià, Sra. Cristina Cardona, va dir també unes paraules en nom de Sarrià i de l’Ajuntament de Barcelona, institució que va concedir la Medalla d’Or de la Ciutat a la Conxita Badia.

El regidor Albert Batlle va ser una de les autoritats assistents en representació de l’Ajuntament de Barcelona i va conversar animadament amb la filla de l’homenatjada.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, va ser una de les personalitats assistents a l’acte. Va intervenir-hi en nom de la Generalitat de Catalunya.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s