Concert homenatge i lliurament dels premis Conxita Badia

El passat 12 de novembre, el Teatre de Sarrià va acollir un concert en homenatge a la figura de la Conxita Badia, qui visqué a Sarrià (Passeig de la Bonanova 30) des del seu retorn de l’exili amb tota la família. Amb el suport del districte de l’Ajuntament de Barcelona, es va organitzar en el marc de la setena edició del CICLE DE MÚSICA “DONES I COMPOSITORES”, on en homenatge a la cantant va actuar especialment per a la ocasió el QUINTET CONXITA BADIA, nascut ara fa un any al Ripollès.

La filla de la Conxita Badia, Mariona Agustí Badia, va poder gaudir del concert des de primera fila del teatre. I en acabar, va ser l’encarregada de lliurar els premis Conxita Badia 2020, no abans sense l’agraïment de la família a les organitzadores del Cicle Dones Compositores, Montserrat Morera del Teatre de Sarrià i la soprano Maria Teresa Garrigosa.

Paraules dirigides per Montserrat Bonet Agustí en iniciar l’acte:

Avui en el darrer concert del Cicle Dones Compositores tenim el gust de presentar el Quintet Conxita Badia format pel pianista i tenor Alberto Palacios, la soprano Èlia Farreras, la contralt Ainhoa Aguilar i el baix Joan Climent. Els components d’aquest conjunt musical foren guardonats amb el premi Conxita Badia a Camprodon al 2020.

Però, …. Qui és Conxita Badia?

Conxita Badia nasqué a Barcelona el 14/11/1897 i morí el 2/5/1975. Fou alumne del compositor Enric Granados. Estudià piano a l’Acadèmia Granados on obtingué el títol de professora de piano. Allí el mestre la impulsà a estudiar cant. Ja amb 14 anys la invitava (sempre acompanyada) a “provar “ les seves cançons per a mostrar-les als amics músics. Allí, Conxita conegué compositors de l’època com Manuel de Falla, Pau Casals o Felip Pedrell, entre altres. Fou considerada la liederista predilecta, aquella a qui encarregaven estrenar les pròpies cançons.

La guerra civil estroncà tantes coses, la major part d’amics músics s’exiliaren, Conxita marxà a Paris, al Brasil i a l’Argentina, però retornà al 1947. Al retorn estrenà cançons d’Eduard Toldrà, Frederic Mompou, Narcís Bonet, Joaquin Nin-Culmell o Narcísa Freixas entre molts d’altres.

Si us interessa aprofundir i saber més sobre ella podeu consultar la web o bé visionar el documental d’Eulàlia Domènech.

Visqué un temps a Sarrià, al carrer Margenat on nasqué la meva mare avui present aquí, Mariona Agustí Badia, qui en acabar el concert lliurarà el diplomes als premiats del premi CB a Camprodon 2020. Premiats estigueu a punt.

La família de Conxita Badia volem donar les gràcies a les organitzadores d’aquest concert, en concret a la Montserrat Morera del Teatre de Sarrià i a la Maria Teresa Garrigosa, soprano, organitzadores del Cicle Dones Compositores que hagin volgut col·laborar amb el Premi CB fent possible el concert d’avui.

Endavant quintet CB, que comenci al concert!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s