Celebració del 120 aniversari a la Biblioteca de Catalunya

El darrer divendres d’abril alguns alumnes de cant del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, del Conservatori Superior del Liceu i del Conservatori de Sabadell, acompanyats dels seus professors Salvador Parron, Elisenda Cabero i Oriol Rosés, van cantar cançons que Conxita Badia sovint interpretava en els seus concerts, en homenatge als 120 anys del naixement de la Conxita Badia.

 

Fou un acte molt emotiu, la periodista musical Eulàlia Benito va llegir cartes seleccionades de Manuel de Falla, Robert Gerhard i de la pròpia Conxita on es feia palesa la gran amistat entre ells, les dificultats que suposava la guerra i l’exili, i es parlava de música i de la seva interpretació. També llegí un escrit de Manuel Cabero recordant moments viscuts entre la seva dona Montserrat Pueyo, cantant i deixeble de la Badia, així com escrits de Joan Alavedra, el seu biògraf. Entre les diferents lectures els alumnes van interpretar cançons de Granados, Falla, Guastavino, Toldrà, Montsalvatge, Mompou, així com Händel, Mozart, Schumann i Wagner. Cada alumne cantava una o dues cançons que il·lustraven les paraules dels texts. Els cantants van ser acompanyats pels pianistes Montserrat Cabero i Pau Casan, besnét de l’homenatjada. El concert va cloure amb la Balada de la Nova Solveig, de Pau Casals, cançó tan emotiva per a la pròpia Conxita, donat el seu text autobiogràfic de Ventura Gasol, que ella mateixa no gosava cantar.

Des d’aquestes ratlles volem donar les gràcies de part de la família als organitzadors de l’acte, en Salvador Parron i en Pau Casan, i a la Biblioteca de Catalunya. Donar a conèixer figures de la nostra història i reinterpretar la seva música pels cantants novells és una tasca educativa i formativa que ajuda a fer país.

Un pensament sobre “Celebració del 120 aniversari a la Biblioteca de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s